Părinte modern sau părinte mentor?

Salutare!

Ți-ai instalat aplicația X? Ai intrat pe grupul Y de mămici? Ai citit cartea Z despre cum să fii un părinte modern? Cu aceste întrebări am fost și eu asaltată la începutul meseriei de părinte.

Până să devin mamă nu eram conștientă de avalanșa de informații care vine către părinți sub formă de cărți, conferințe, articole, forumuri, aplicații, emisiuni, filme. Uitându-mă în jur am observat o presiune foarte mare ce cade pe umeri noilor părinți și care spune că nu prea ai voie să dai greș având în vedere multitudinea de informații de care ești înconjurat. Provocarea pe care eu o văd este de a filtra toate aceste informații deoarece nu cred într-o rețetă universal valabilă de parenting.

Termenul de parenting a fot preluat din engleză și poate fi tradus drept tot ceea ce gândește, simte, face sau spune un părinte în relație cu copilul său. Internetul este plin de traduceri ale cuvântului parenting, însă am ales această interpretare deoarece cred că atunci când ai grijă de tine ca adult și de felul tău de a fi în prezența copilului, poți dezvolta o relație benefică și armonioasă ambelor părți.

Acesta este și motivul pentru care m-am bucurat foarte tare când Alina Sluser mi-a prezentat proiectul Sluser Parents Academy. Am simțit că mă regăsesc în ideea de a deveni un părinte mentor pentru copilul meu.

Un părinte mentor este acel părinte atent nu doar la copilul său, ci și la el însuși. Este atent și responsabil cu propriile procese interne și impulsuri care îi pot afecta dinamica părinte – copil. Este atent la factorii externi care pot perturba comunicarea cu copilul sau care pot modifica dezvoltarea armonioasă a acestuia.

Sluser Parents Academy se adresează părinților responsabili care nu încetează să evolueze, să își pună întrebări, să învețe.

Alina a reușit să reunească experți din mai multe domenii și a creat un ecosistem de învățare unde poți intra în programe pe diverse teme precum: restabilirea echilibrului hormonal, early brain development, tehnici de învățare rapidă, NLP pentru părinți – mindset și acțiune, mindfulness – prezență și armonie, educație financiară pentru părinți, obezitatea infantilă.

Știu că informații generale despre temele prezentate mai sus sunt la un click distanță, însă diferența dintre consumul articolelor de pe internet este că acestea stârnesc emoții, întrebări și nimeni nu își asumă responsabilitatea pentru integrarea lor. În schimb, participarea la un curs într-un grup restrâns vine la pachet cu garanția specialistului pentru actul terapeutic sau pentru atingerea scopului propus.

Mai multe informații despre program găsești pe pagina
Sluser Parents Academy

Experții Sluser Parents Academy îi poți cunoaște în cadrul webinariilor gratuite găzduite pe pagina de Facebook.

P.S. O veste bună este că miercuri, 25 august de la ora 19.00 ne putem vedea live pe facebook pentru a povesti despre cum ne putem transforma subconștientul în cel mai bun prieten, iar joi, 26 august, de la ora 10.30, Sluser Parents Academy va avea parte și de o lansare oficială pe platforma Zoom.

Fiți cu ochii pe noi!

Cu drag,
Georgiana Gerea Filimon

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*