Curs Tehnici de Învățare Eficientă

În ultima vreme tot mai multe persoane îmi cer ajutorul deoarece vor să se specializeze într-un nou domeniu de activitate. Se pare că în momentul de față jumătate din populație își schimbă cariera, nu numai serviciul, în mai puțin de 6 ani, iar acest lucru se poate traduce prin faptul că succesul în noua economie este asigurat de cei care se pot specializa rapid pe diferite domenii.

Reconversia profesională afectează și va afecta cea mai mare parte a populatiei, iar în acest context, cei mai expuși vor fi adulții care au pierdut exercițiul învățării, dar și actualii studenți care nu știu să învețe.

Obiective:

•             Identificarea profilului de învățare al fiecărui participant

•             Conștientizarea modului în care este abordată informația

•             Metode și instrumente de gestionare a unui volum mare de informații

•             Aplicarea informațiilor prezentate prin exerciții practice și discuții libere

Descriere:
În prima parte a programului vom face o evaluare a principalilor parametri în procesul de învățare: atenție, concentrare, viteză de citire, coeficient de asimilare, memorare și prin completarea unui chestionar vom identifica împreuna care sunt credințele limitative care ne împiedică să ajungem la o învățare eficientă.

Partea teoretică despre metode și instrumente utile care ne vor ajuta să gestionăm cantități mari de informații într-un timp scurt va fi precedată de exerciții practice prin care să constientizăm care sunt pașii pe care îi avem de făcut pentru a ajunge la o învățare eficientă.

Mai departe, vom discuta pe exemple concrete de informații pe care le avem de memorat si vom exemplifica aplicarea noțiunilor discutate. În felul acesta inițiem schimbarea de atitudine față de experiențele trecute și schimbarea de comportament pentru situații similare viitoare.

În incheiere, vom avea parte de o scurta sesiune de debrief pentru a ne asigura ca participanții și-au însușit informațiile discutate și că își asumă o schimbare pozitivă a atitudinii lor față de informație.

În plus, fiecare participant va beneficia și de o sesiune de coaching, unu la unu, după curs, pentru a integra mai bine informația.

Informații și inscrieri: georgiana@invataeficient.com