Transformă-ți subconștientul în cel mai eficient angajat al tău – continuare

Știu că unii dintre voi așteptați cu nerăbdare acest articol pentru că am primit mesajele voastre în care eram întrebată când apare continuarea, așa că am să trec direct la subiect.

Pentru a-ți transforma subconștientul în cel mai eficient angajat al tău, eu recomand următorii pași:

1. Dă-i un nume subconștientului tău!

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îi dai un nume. Da! Poate o să ți se pară ciudat, dar gândește-te atunci când ceri o favoare unui angajat pe care nici măcar nu ști cum îl cheamă. Nu îi spui – hei, angajatule! Am o treabă pentru tine! În orice companie, CEO-ul cunoaște numele celui mai eficient angajat.

Pe subconștientul meu îl cheamă Mike și, de când i-am găsit un nume, îl prezint și pe el de fiecare dată când am ocazia. Săptămâna aceasta a fost un fel de – hai să îți fac cunoștință cu subconștientul meu: el este Mike! – Persoanele cu spirit ludic au intrat rapid în joc și au găsit pe loc un nume pentru subconștientul lor, cum ar fi Luna sau Jhony.

Pe parcursul acestui articol am să vorbesc despre subconștient ca despre o persoană, așa că am să folosesc în continuare numele de Mike.

2. Repetă-i ce are de făcut!

Mike funcționează ca un calculator care poate rula sute de programe în același timp. Atunci când îi introduci un program nou (o comandă nouă), Mike nu o recunoaște ca fiind importantă, tocmai de aceea trebuie să îi repeți comanda până să o considere importantă și dominantă. Cu alte cuvinte, lui Mike îi place repetiția. De exemplu, dacă eu sunt o persoană al cărei program dominant este să fie tristă și nerecunoscătoare, o persoană care tot timpul se concentrează pe ce nu are, atunci eu am să îi repet lui Mike următoarea întrebare:  – Mike! De ce sunt eu fericită și recunoscătoare în fiecare zi? Mike al meu, când o să audă de așa de multe ori această întrebare, o să îmi arate toate motivele pentru care eu sunt fericită și recunoscătoare. Observați că nu i-am spus lui Mike o simplă afirmație cum ar fi: eu sunt fericită și recunoscătoare, pentru că lui Mike îi plac întrebările, îi plac provocările, comenzile, lui Mike îi place să îi dai de lucru și să îi repeți ce are de făcut. Lui Mike trebuie să-i arăți întotdeauna ceea ce îți dorești. Mike răspunde la imagini. Creează o imagine mentală cu ceea ce îți dorești și transformă imaginea într-o întrebare de genul: “Oglindă oglinjoară, de ce sunt eu cea mai frumoasă din țară? Sau: ”Mike, de ce fiecare celulă din corpul meu funcționează perfect?” Sau: „Mike, de ce toți oamenii pe care îi cunosc sunt frumoși, plini de viață și foarte entuziasmați să-și descopere potențialul cu care au fost înzestrați?”

3. Spune-i subconștientului tău povești pline de emoție la timpul prezent!

Celebra replică a lui Gheorghe Dinică din filmul Filantropica: “Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană!” este reprezentativă în acest caz. Lui Mike îi plac foarte mult poveștile și îi plac poveștile emoționante. Amintește-ți că el nu face diferența dintre real și imaginar. De exemplu, ai de ținut o prezentare în fața a 500 de persoane și vrei ca Mike să te ajute în această situație pentru că este ceva nou pentru tine și ai nevoie de cel mai bun expert în vorbit în public. În această situație, spune-i lui Mike în fiecare seară povestea ta de succes. Povestește-i lui Mike despre cea mai tare prezentare a ta. Cum te-ai simțit, despre ce ai vorbit, ce haine purtai, cât de entuziasmat era publicul, cum te așteptau oamenii să te felicite etc. Dacă te ajută, închide ochii și imaginează-ți că ești pe scenă în fața a 500 de persoane și spune-i lui Mike ce vezi, cum te simți, ce auzi, totul la timpul prezent.

Îți dorești o mașină? Spune-i lui Mike cum te simți în mașina X, de culoare X, ce muzică asculți, cum este în interiorul mașinii, a ce miroase,  pe cine ai în dreapta, despre ce vorbiți, ce haine porți etc.

4. Creează-i subconștientului tău așteptări!

Când Mike se așteaptă la ceva, el face ca acel lucru să se întâmple. De cele mai multe ori, avem obiceiul de a crea așteptări negative. De exemplu, dacă ești o persoană care nu știe să meargă pe bicicletă, ai tendința să spui că tu nu te urci pe bicicletă pentru că îți este teamă să nu cazi. Ce ai făcut, de fapt? I-ai spus lui Mike o poveste cu o emoție puternică de teamă și i-ai arătat imaginea cu rezultatul la care te aștepți, iar Mike o să îți răspundă exact ca îngerașul din banc: dacă asta vrei, asta îți dau! O modalitate eficientă de a crea o așteptare pozitivă ar fi următoarea: Mike, de ce atunci când urc pe bicicletă mă simt foarte încrezătoare și merg din ce în ce mai bine?

Când primești ceva la care te așteptai, nu te lăsa surprins. Surprinderea  denotă lipsă de încredere. Îmi amintesc de un moment din perioada  în care eram la început în lucrul cu subconștientul și îi povesteam unui coleg de experiențele mele folosind următoarele cuvinte: “Lucian! Este minunat ceea ce mi se întâmplă”, iar răspunsul lui a fost unul cu impact asupra mea: “Draga mea, este normal ce ți se întâmplă. Când folosești cuvântul minunat sună de parcă tu nu ai merita așa ceva. Lucrurile bune nu sunt în general pentru tine și este o minune acum că au venit și la tine. Adu-ți minunile în rutina fiecărei zile!”

5. Dă-i de lucru și lasă-l să-și facă treaba!

Pe cel mai eficient angajat al tău nu este nevoie să îl verifici din 5 în 5 minute dacă își face treaba și nici nu este nevoie să îi spui cum să și-o facă. Tocmai din acest motiv l-ai angajat. El este expertul. Din punctul meu de vedere un om educat nu este cel care are mintea plină de informații pe care nu știe dacă va avea vreodată ocazia să le folosească. Pentru mine un om educat este acela care știe unde să caute răspunsuri pentru întrebările lui. A vrea să controlezi situația într-o formă sau alta, înseamnă lipsă de încredere și de credință. Și crede-mă că dacă ai fi știut cum să obții un lucru, l-ai fi avut pana acum. Lui Mike nu e nevoie să-i spui CUM să facă. Mike găsește cele mai ingenioase soluții pentru ca tu să primești ceea ce te aștepți să primești. Amintiți-vă de Matei, băiatul de 10 ani, care printr-o simplă întrebare – Mama, ce aș putea face eu să obțin bicicleta pe care mi-o doresc mai devreme de luna mai 2016? – Și-a pus mama să gândească în locul lui în timp ce el își vedea în continuare de ale lui.

6. Supraveghează-ți gândurile și curăță din mintea subconștientă ceea ce nu te ajută!

Exact așa cum ne curățăm periodic calculatorul de programe fragmentate care îngreunează funcționarea,  același lucru e bine să facem și cu mintea subconștientă. Există programe instalate încă din copilărie sau în perioada adultă care ne afectează sănătatea fizică și mentală. Printre aceste programe se numără furia, gelozia, ranchiuna, răzbunarea, pierderea controlului. Aceste programe acționează ca niște otrăvuri în organismul nostru. O dată ce le-ai activat, ele încep să se răspândească în tot corpul. De unele programe ești conștient, ceea ce înseamnă că le poți corecta. De exemplu, dacă ai o persoană pe care ești supărat, sun-o și rezolvă problema. Dacă nu vrei să vorbești cu ea, atunci relaxează-te, închide ochii și imaginează-ți că acea persoană este în fața ta, iar tu îi spui tot ceea ce ai de spus. Amintește-ți că Mike nu face diferența dintre real și imaginar.

În acest caz mai poți folosi și metoda Ho’oponopono care este foarte eficientă în curățarea subconștientului. Pentru mai multe informații despre metoda Ho’oponopono vă recomand cartea lui Joe Vitale – Zero Limite. Această metodă o poți folosi într-o stare de relaxare profunda sau meditativă. La nivel imaginar adu imaginea persoanei sau a situației care te deranjează și spune următoarele cuvinte:

Te rog frumos să mă ierți!

Îmi pare rău!
Îți mulțumesc!

Te iubesc!

 

Calitatea vieții noastre este în strânsă legătură cu calitatea relațiilor pe care noi le avem cu cei din jurul nostru. În aceste condiții îți recomand să începi să observi acele relații care sunt de calitate și să le păstrezi, iar acele relații care nu te împlinesc, vezi dacă se mai poate face ceva ca ele să fie îmbunătățite, iar dacă nu, recomandarea mea este să te întrebi de ce nu vrei să renunți la o relație toxică?

Până data viitoare te îmbrățișez cu drag,

Georgiana Gerea

 

15 comentarii

 1. Foarte folositor articolul!…..Mai citisem undeva ca trebuie să-i dăm un nume subconstientului. .., dar nu am practicat mult timp…?Cu întrebările este foarte interesant…., am sa practic aceasta metodă,
  Multumim pentru îndrumări ?…foarte util…! Însă fără practică totul e în zadar! Pace , lumina si iubire!❤

 2. Majoritatea romanilor inca nu au auzit ca avem si minte subconstienta. E inca noutate in romania, abia daca trecura 100 si ceva de ani de cand a descoperit freud asta, si cum noi suntem cu 150 de ani inapoia vestului… Asa ca e bine sa le explici mai intai CUI sa dea un nume, si dupa aceea de ce.

 3. Foarte interesant articolul! Dar care e varianta corecta de a pune subconstientul la treaba? Ex: Mike, de ce sunt asa fericita ca am castigat o excursie?
  Multumesc anticipat 🙂

  • Ramona, să presupunem că tu îți dorești să ajungi la Paris și conștient, singura variantă prin care tu crezi că poți ajunge la Paris este să câștigi o excursie. Tu când îi spui subconștientului întrebarea: de ce sunt asa fericita ca am castigat o excursie? – tu practic îi spui lui Mike cum să își facă treaba. Obiectivul tău nu este să CÂȘTIGI o excursie ci să ajungi la Paris. Poate nu câștigi excursia, dar o fosta colegă de liceu de care habar nu aveai că este stabilită în Franța își amintește brusc de tine și te invită pe cheltuiala ei să petreceți o săptămână în Paris. Cam așa găsește Mike soluții pentru a ne îndeplini comenzile. Tu nu trebuie să îi spui prin ce cale vrei să îți îndeplinească cererea. De fapt nici nu te intereseaza. Lasa-l pe Mike să își facă treaba. O formulare corectă ar suna în felul următor: Mike, de ce eu am ajuns în Paris, cu minim de efort și fără să cheltuiesc niciun ban?

 4. Multumesc pt. articol. Trebuie respectate la rand cele 6 puncte? De cate ori e bine sa pun subconstientului meu intrebarile? Pun una sau pot sa pun mai multe in acelasi timp?

  • Angela, important este sa treci prin toti pasii nu neaparat in aceeasi ordine. O sa vezi ca repetand procesul la un momemt dat o sa il faci automat. Poti pune mai multe intrebari in acelasi timp pentru ca subconstientul nostru are o capacitate foarte mare si lucreaza 24 de ore din 24. Sfatul meu este sa ii dai de lucru si sa ii pui cat mai multe intrebari 🙂 El se bucura cand ii dai de lucru.

 5. Salut Georgiana,
  Eu am citit intr-o carte de autosugestie ca trebuie sa ii dai un singur lucru de facut si nu mai multe.
  Tu spui in articol ca el poate sa ruleze sute de programe in acelasi timp.
  Nu stiu ce sa mai cred. Poti sa ii dai mai multe de facut sau nu ?

  • Buna Marius,

   Imagineaza-ti ca subconstientul nostru functioneaza ca un super calculator care in timp ce tu editezi niste poze de exemplu, mai poti asculta si muzica, ii mai poti da si comanda sa iti scaneze virusii din calculator si cu siguranta in timp ce tu faci aceste lucruri el mai ruleaza cateva programe de update. Acum este alegerea ta daca vrei sa ii dai mai multe comenzi sau doar una singura. Eu ii dau mai multe comenzi 🙂 Stiai ca poti citi si numara in gand in acelasi timp si cu toate astea sa retii informatia dintr-un text? In articol sunt informatii pe care eu le-am testat 🙂 Testeaza si tu si vezi ce ti se potriveste 🙂 Ai libertatea de a alege ce este cel mai bine pentru tine 🙂

 6. Buna, Georgiana!

  Articolul tau este genial, tot caut o informatie cu care sa rezonez referitor la acest subiect si in final l-am gasit:).Pentru a intalni un om potrivit pentru mine, cum as putea formula intrebarea?Eu ma gandesc la aceasta intrebare: ,,Nocheful, de ce am o eu o relatie de dragoste care ma implineste si ma face atat de fericita?” , iar pentru partea financiara si legata de cariera, ar fi potrivita asta: ,,Nocheful, de ce castig eu lunar suma de X lei? ” Multumesc anticipat!:)O seara buna!

  • Dana, ai prins foarte repede ideea 🙂 Formularile tale sunt corecte. Te mai poti juca cu ele. Pe un domeniu iti poti face mai multe. De exemplu: Nocheful, de ce partenerul meu este atat de frumos? De ce eu accept usor dragostea de care am nevoie? De ce sunt deschisa sa iubesc? De ce imi este atat de usor sa las trecutul in urma? De ce viata mea este plina de iubire? De ce imi este usor sa gasesc un partener potrivit pentru mine? De ce primesc dragoste usor?
   Joaca-te! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*