pregătire individuală

Din punctul meu de vedere, a  învăța eficient înseamnă a-ți descoperi propriul stil de învățare și acest lucru de cele mai multe ori nu se descoperă în școală.
La pregătirile individuale vin în special persoanele care lucrează mult cu informația. Lucrez atât cu elevi care se pregatesc  pentru evaluarea națională sau bacalaureat, cât și cu studenți, doctori, avocați, jurnaliști sau economiști.

Cum decurge această pregătire individuală?
După o evaluare a nivelului la care se află cursantul, pornind de la principalii parametri în procesul de învățare, urmează stabilirea obiectivului pe care lucrăm. Pe măsură ce lucrăm la atingerea obiectivului fixat pe partea de învățare, încep să apară blocajele, emoțiile negative atașate fie procesului de citire sau de memorare, fie procesului de învățare.

Scopul sesiunilor individuale este acela de a învăța cum să înveți, împletindu-ți pasiunile cu propriile  abilitățile, astfel încât procesul de învățare să fie făcut din spațiul de curiozitate, plăcere, descoperire.
Cel mai interesant lucru este că, o dată ce începi acest proces de pregătire individuală, schimbările apar și în celelalte domenii din viața ta.

Mie îmi place să spun despre aceste pregătiri individuale că reprezintă încă un motiv să te cunoști pe tine.

Pentru mai multe informații despre pregătirile individuale putem sta de vorbă.

1 comentariu

  1. Buna ziua Poate ar fi posibila si o deplasare in strainate mai precis in Graz Austria unde am putea organiza astfel de cursuri.Va multumesc
    Angela Peschir Asociatia Aripile Sperantei Graz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*