Mulțumesc, 2018! Să privim spre 2019

Salutare!

La sfârșit de an îmi place să îmi iau puțin timp, departe de agitația din jurul petrecerii de Revelion, pentru a trece în revistă ce daruri mi-a oferit anul care tocmai se termină și a stabili care este planul de acțiune pentru 2019.

Anul 2018 a fost unul darnic, cu 6 ateliere de citire rapidă (în București, Corbeanca, Iași și Cluj), o tabără pentru copii, un curs de tehnici de memorare și o conferință pentru studenții Facultății Dimitrie Cantemir din Cluj.

Mi-a adus în cale oameni frumoși, curioși, interesați de proiectul învață eficient și care au ținut ca informațiile aflate să nu le păstreze doar pentru ei, ci să le distribuie mai departe în mediul online prin pod cast-urile și emisiunile pe care ei le realizează. Mulțumesc pe acestă cale lui Daniel Stanciu pentru faptul că m-a ales să fac parte dintre cei 365 de oameni diferiți care au abilitatea de a-i inspira pe ceilalți. Îi mulțumesc și lui Victor Băra pentru curajul de a invita la un pod cast o persoană care nu are, aparent, nicio treabă cu stand-up-ul.

Sunt profund recunoscătoare pentru întâlnirea cu Maura Anghel, o femeie minunată, care realizează niște activități extraordinare cu copiii din Iași și cu care am avut ocazia să împărtășesc despre tehnicile de învățare rapidă în cadrul emisiunii Recreația Mare pe care o moderează la postul de televiziune local Infinit TV.

Am mai primit în dar și o colaborare de suflet cu Asociația Curtea Veche. Pentru că avem un scop comun și anume acela de a promova lectura de plăcere în rândul copiilor, în 2018 am fost și eu prezentă cu două ateliere la Festivalului de lectura pentru copii – Narativ. Mă bucură gândul că această colaborare va continua și în 2019.

2018 m-a provocat să mă implic mai mult și în zona de voluntariat. Așa că de programul de pregătire mentală și emoțională pentru examenul de evaluare națională beneficiază în anul școlar 2018 – 2019 și elevii Școlii Gimnaziale din Strejnic. Satisfacția pe care mi-o oferă lucrul cu acești copii atenuează frigul resimțit prin gări, frustrarea că într-o școală nu găsești un xerox funcțional sau că nu poți schimba mai mult sistemul de învățământ.

Anul ce tocmai se termină mi-a oferit inspirație și timp pentru a scrie. Chiar dacă pe pagina invataeficient.com apar doar 9 articole, va asigur că acest lucru se întâmplă cu un motiv și acest motiv aș vrea să fie cadoul meu pentru voi în anul 2019.

Am simțit nevoia să scriu acest articol ca un semn de mulțumire și recunoștință pentru cei care mă citesc, pentru cei care urmăresc pagina de Facebook Invata Eficient și își fac timp să îmi scrie, să împărtășească noi idei sau să mă întrebe despre cum pot depăși anumite obstacole pe partea de învățare. Fără voi proiectul acesta nu ar fi evoluat, fără recomandările voastre nu aș fi ajuns și în alte orașe, fără mesajele de încurajare și susținere cu greu mi-aș și găsit energia să continui.

Pentru noul an vă urez să învățați cu plăcere lucruri noi, să ascultați mai mult pentru că s-ar putea să aflați informații mult mai interesante decât atunci când vorbiți despre ceea ce știți deja, vă doresc să aveți răbdare cu voi și să vă tratați exact așa cum faceți cu persoanele la care țineți foarte mult. Purtați hainele bune, folosiți așternuturi frumoase, ardeți lumânări și delectați-vă cu un pahar de vin bun. Nu așteptați o zi specială să faceți toate aceste lucruri.

Va iubesc și vă mulțumesc pentru că existați în viața mea!

Cu drag,

Georgiana Gerea

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*