In ce tabere merg vara aceasta?

Pentru că sunt întrebată destul de des ce activități pentru copii mai desfășor, m-am gândit că ar fi util sa aflați din timp pe unde am să hoinăresc vara asta.

În perioada vacanței de vară am să fiu prezentă în 3 tabere în care cred foarte mult (două de R(e)Creație și una de aventură).
Taberele de R(e)Creație se vor desfășura în perioada 21 – 26 iunie și 23 – 28 august  la Pensiunea Dumbrava Minunată din Șimon, Bran. Este o tabără de creație, mai exact artă în toate formele ei – de la pictură, desen, modelaj, fotografie până la colaje și editare foto.
Cred în puterea acestei tabere de a modela interiorul copiilor și de a scoate la suprafață cele mai ascunse perle de armonie,  imaginație și creativitate, deoarece atelierele de creație din prima parte a fiecărei zile de tabără sunt ținute de o bună și talentată prietenă, Crina Ioana Athanasiu, Doctorand Arte Vizuale. Alături de Crina am mai lucrat în cel puțin 5 tabere și am observat la copii rezultate remarcabile pe partea de învățare. Activitățile de creație îți dezvoltă, în primul rând, emisfera dreptă care este responsabilă cu gestionarea emoțiilor, dezvoltarea imaginației și a creativității, ceea ce școala din zilele noastre nu prea ține cont de aceste aspect deoarece principiile după care încă funcționează sunt să satisfacă nevoile revoluției industriale. Majoritatea materiilor de la școală (peste 90 % ) apelează în special la emisfera stângă (partea logica, analitica). În procesul de învățare, dar și în activitățile de zi cu zi avem nevoie de un echilibru în utilizarea celor două emisfere. Este ca și cum un avion vrea să ajungă foarte rapid la destinație doar cu un motor funcțional din cele două.
În al doilea rând, am observat și am testat pe pielea mea, că atelierele de creație îți antrenează atenția la detalii, concentrarea, răbdarea, te bagă foarte repede în starea de flow și îți arată ce înseamnă satisfacția unei activități dusă la bun sfârșit.
Activitățile din taberele de R(e)Creație împletesc arta cu excursiile și drumețiile în natură. Știm cu toții că natura a venit întotdeauna în întâmpinarea noastră cu daruri minunate, și ne-a oferit neconditionat și cu generozitate liniște, armonie, relaxare, inspirație, lumină, căldură, culoare, frumusețe, bucurie, pace, regăsire,întregire, echilibru, creativitate.

10533369_1490951904476060_26317607961828872_n

Mai multe informații despre atelierele ținute de Crina și în București puteți vedea accesând acest linq: https://www.facebook.com/pages/3CreioaneColorate/1453400504897867?fref=ts

 

Cea de-a doua tabără pe care o recomand este Tabăra de Aventura Viața în limba engleză de la Straja, Hunedoara. Perioada în care eu am să particip cu o grupa de copii este 2 – 7 august.
Am aflat de Tabăra Viața de la o mămică cu ai cărei copii lucrez pe partea de învățare eficientă. La început nu i-am dat prea mare atenție. Credeam că este încă o tabără de aventură din sutele de pe piață. După două întâlniri, mama lui Andrei m-a rugat să îl evaluez pe fiul ei pe toți parametri ce țin de învățare înainte și după tabără. Țin să mentionez că băiatul nu excela pe nici unul dintre parametrii, era undeva peste media. După ce s-a întors din tabăra Viața am fost profund impresionată să văd o îmbunătățire vizibilă a tuturor rezultatelor și o dorință foarte mare de a-și depăși limítele. S-a putut observa o gestionare mult mai bună a energiei, o forță și o rezistență mentală mult mai mare. Andrei mi-a spus la începutul ședinței de după tabără că își va atinge obiectivul fixat pe partea de citire (obiectivul lui era de a ajunge sa citească de la 110 cuvinte pe minut la 600 de cuvinte pe minut) și așa s-a întâmplat. A dat dovadă de siguranță și stăpânire de sine.
Se pare că nu doar eu am observat evoluția băiatului de după tabără ci și alți traineri și profesori cu care Andrei a avut ocazia să interacționeze ulterior.
Dezvoltarea lui Andrei de după tabără, dar și articolul despre tabăra Viața scris de buna mea prietenă Oana Răcheleanu, m-au determinat să caut mai multe informații și chiar să formez o grupă de copii cu care să particip în această tabără.

Menționez că programul se va desfăşura în limba engleză, cu facilitatori pregătiţi pentru a derula acest program în limba engleză. La fiecare grup de 10 participanţi va exista cel puţin o persoană nativ de limba engleză. În fiecare an 5 voluntari din Statele Unite vin pentru a facilita activităţi în Tabăra VIAŢA.
Puteti citi articolul scris de Oana accesand acest linq: https://deargreen.wordpress.com/2015/02/06/o-mostra-din-tabara-viata-o-altfel-de-tabara/

002_drumetie_orientare

Chiar dacă nu aveți deocamdată copii de școală cărora să le oferiți o experiență de neuitat, cu siguranță aveți prieteni cu copii, nepoți, verișori sau frați mai mici la care vă veți gândi cu zâmbetul pe buze atunci când veți da share acestui text scris cu entuziasmul copilului ce numără zilele până pleacă în tabără.

Mai multe detalii despre cele 3 tabere găsiți mai jos:

Tabăra de R(e)Creație

Când?  – 21 – 26 iunie și 23 – 28 august 

Unde? – Pensiunea Dumbrava Minunată din Șimon, Bran
Pret? – 1310 lei

Ce include?

  • Pensiune completa: este inclusă cazarea, trei mese/zi + o gustare – Pensiunea Dumbrava Minunată – Șimon (Bran)
  • Transport București – Șimon, Șimon – București cu autocarul
  • Toată logistica necesara desfășurării în bune condiții a activităților de creație și nu numai
  • Taxa de intrare la obiectivele turistice din zonă
  • Asistență permanentă: copiii vor fi supravegheați pe tot parcursul taberei 24/24h de către instructori și îndrumători.
  • Asistență în cadrul activităților ce alcătuiesc programul interactiv
  • Petreceri tematice
  • Foc de tabără
  • Asistență medicală
  • Suveniruri
  • Multe alte surprize

 

 

Tabăra de aventură Viața în limba engleză

Cand? –  2 – 7 august 

Unde? – Hotel Alpin sau Montana din stațiunea Straja

Pret? – 1110 lei

Ce include?

  • Pensiune completă: este inclusă cazarea, trei mese/zi – Hotel Alpin sau Montana din stațiunea Straja
  • Transport Bucuresti – Petroșani, Petroșani – București cu trenul la vagoanele de dormit (se va pleca seara și se va ajunge dimineața) + transport microbuz Petroșani Straja – Straja – Petroșani
  • Toată logistica necesară desfășurării în bune condiții a activităților de aventură
  • Curs de Frânghii la Joasă înălțime
  • Curs de escaladă
  • Excursie pe Vârful Straja
  • Cursul de orientare turistică
  • Atelier de arts&crafts – Proiect de serviciu în folosul comunității
  • Foc de tabără
  • Carnaval
  • Jocuri si concursuri
  • Asistență medicală

 

Confirmarea participarii în oricare din cele trei tabere se va face achitând 50% din preț până la data de 22 mai 2015.

 

Pentru mai multe detalii și înscrieri îmi puteți lăsa un mesaj la adresa: georgiana@invataeficient.com

Cu drag,

Georgiana

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*