Bine v-ati trezit!

„Eu nu te invat nimic… Te ajut doar sa te descoperi.” Aceasta este principiul pe care se bazeaza site-ul  www.invataeficient.com.

Totul a pornit din dorinta de a impartasi celor apropiati care sunt pasii procesului de invatare si ce beneficii imense poti avea o data ce intelegi cum functionezi tu ca om.

Sunt intrebata foarte des ce inseamna sa inveti eficient?  Pentru mine, a invata eficienta inseamna a utiliza toate resursele pe care le ai la indemana pentru a ajunge acolo unde iti doresti. A invata este un verb ce te indeamna la actiune. Cu alte cuvinte, a invata inseamna a pune in practica informatiile citite, memorate, sau asimilate prin diferite mijloace.

O alta intrebare care mi-a fost adresata suna in felul urmator: De ce au oamenii nevoie de invatarea eficienta cand traim in era tenologiei? Nevoia de a invata eficient s-a accentuat o data cu evolutia tehnologiei, in primul rand, datorita faptului ca informatia care ne asalteaza din toate partile este mult mai mare si pentru a face fata acestui asalt este nevoie sa apelam la un sistem de analiza si de selectie a informatiei.  Tehnologia trebuie tratata ca pe un instrument care ne ajuta sa ne manifestam potentialul si nu ca pe un mod de viata.

Invatarea este un proces ce se deruleaza pe tot parcursul vietii si nu se termina o data cu finalizarea studiilor. Eu pot spune ca am inceput cu adevarat sa invat abia dupa ce am terminat facultatea.

Invatarea eficienta te face constient de tot procesul de invatare,  iar atunci cand esti constient de un lucru il poti controla si il poti duce in directia favorabila tie.

Am scris acest prim articol pentru cei aflati in situatia in care ma aflam si eu. Stiam ca sunt adormita si tot asteptam sa fiu trezita.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*