Gânduri la final de an

Salutare!

E sfârșit de an și simt agitație în jur. Este momentul perfect să mă retrag în liniște, cu o cafea în față și să trec în revistă ce mi-a adus bun anul care tocmai se termină, este momentul ideal pentru introspecție.

Creierul are o tendință naturală de a se focaliza pe ce este negativ și uită rapid ceea ce facem bine din motive ce țin de supraviețuire. În același timp, mai știm că al nostru creier învață prin repetiție, ceea ce înseamnă că este important să ne reamintim periodic de momentele în care ne-a plăcut de noi.

Uitându-mă în urmă, îmi dau seama că a fost un an al naibii de bun. Am călătorit mai mult ca niciodată, au intrat oameni frumoși în viața mea, dar au și plecat cei cu care mi-am încheiat misiunea. Lasă oamenii să vină, lasă-i să stea, lasă-i să plece – este ceea ce îmi spun frecvent. Este mersul firesc al lucrurilor până la urmă.

A fost un an în care am lucrat mult cu adolescenți și a fost o adevărată plăcere să mă aflu printre ei, să îi văd cum se deschid, cum devin vulnerabili pentru ca mai apoi să conștientizeze cât de curajoși sunt și câtă forță interioară posedă pentru a se îndrepta spre ceea ce sufletul le cere cu insistență. Menționez aici colaborările cu Școala 280, Liceul Energetic, Liceul C.A. Rosetti, Liceul Iulia Hașdeu din București, Liceul I.L. Caragiale din Ploiești, dar și Programul de Pregătire Mentală și Emoțională pentru un Examen care se ține pentru al doilea an consecutiv pentru elevii de la Școala din Strejnic, județul Prahova.

A fost un an în care s-au născut cursuri noi. Cursul pentru adolescenți „Frecvența Geniu” și cursul „Tehnici de Învățare Eficientă” m-au ajutat să trec la un nivel superior de înțelegere a ceea ce înseamnă procesul de învățare.

A fost un an în care am scris mai mult ca niciodată. Peste 25 de articole, newslettere și interviuri, plus un proiect de suflet despre care urmează să aflați la momentul potrivit. Cel mai bine primit interviu este cel cu medicul neurolog Bogdan Florea, un om deosebit care mi-a luminat atât sufletul cât și mintea. Dacă încă nu l-ai citit, îți las aici link-ul.

Frumoasa colaborare cu Asociația Curtea Veche a continuat și anul acesta prin minunatele ateliere Narativ susținute pentru copiii din satele uitate de lume unde nu există biblioteci sau o situație financiară care să implice și achiziționarea de cărți potrivite vârstei elevilor.

Anul care tocmai se termină m-a trimis și în postura de învățăcel. Pentru că procesul de învățare nu se termină niciodată, iar oamenii cu care vin în contact mă ajută să îmi dau seama ce îmi lipsește pentru a aduce un plus de valoare muncii mele, am urmat cursurile de EFT (Emotional Freedom Technique) – trainer Oana Sorescu, Al Ferasa (The Ancient Art of Face Reading) – trainer Cristian Dumitrache, iar pe sfârșit de an am ajuns și pe băncile Școlii de scris coordonată de Daniel Zărnescu.

În 2019 am schimbat și preferințele în materie de citit. Dacă până acum în biblioteca mea găseai predominant cărți de specialitate sau de dezvoltare personală, anul acesta m-am axat mai mult pe beletristică și am descoperit o lume a cuvintelor cu totul nouă, terapeutică aș putea spune.

2019 a fost anul în care am avut ocazia să stau față în față cu mentorul meu: Tony Buzan. Vestea morții lui la fix două săptămâni de când l-am întâlnit a venit la pachet cu un amestec de emoții. Am simțit acest eveniment ca o predare de ștafetă, dar și o asumare a faptului că e de datoria mea acum să continui ceea ce el a început în domeniul învățării accelerate.

Pentru noul an vă urez să citiți mult, să vă țineți curate atât casa fizică cât și cea sufletescă. Vă urez să învățați cu plăcere lucruri noi, să vă acceptați, să iertați și să iubiți. Purtați hainele bune, folosiți așternuturi frumoase, ardeți lumânări, ascultați muzică bună, înconjurați-vă de oameni frumoși și delectați-vă cu un pahar de vin bun. Nu așteptați o zi specială să faceți toate aceste lucruri.

Vă mulțumesc și sunt recunoscătoare că ați fost alături de mine și în acest an. Să ne citim cu bine și în 2020!

Cu drag,
Georgiana Gerea

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*