Este ok să fii diferit – Eseu de Inelia Bentz

Pentru majoritatea dintre noi , să te trezești într-o lume care încă doarme este o experiență foarte dură și dificilă. Dacă nici nu ai adormit cu totul de la început, îți poate lua ani, dacă nu decenii, să îți dai seama că toată lumea din jurul tău doarme dusă. Și, între timp, mai există și acest sentiment, această înțelegere a faptului că este ceva serios în neregulă cu realitatea. Dar, din moment ce toți ceilalți par să iți spună, să creadă și să gândească că totul este în ordine, această neregulă este internalizată ca fiind ceva personal. Deseori, te convingi că este ceva în neregulă cu tine.

Așa că, îți petreci următorii câțiva ani, decenii chiar, încercând să ajungi cum se cuvine, normal. Acest lucru se poate întâmpla pe mai multe căi, dar două dintre ele sunt cele mai întâlnite: una este să faci tot ceea ce este posibil pentru a te integra în realitatea agreată de ceilalți în care frica, războiul, poluarea și a plăti pentru a trăi pe planetă reprezintă ceva normal. Cea de-a doua este să consideri realitatea normală ca fiind greșită și să pornești într-o călătorie a descoperirii și a dezvoltării, care să te conducă spre ceea ce simți și ști că este bine. Asta presupune însă în permanență să te adaptezi, să îi cauți și să îi recrutezi pe ceilalți care sunt și ei treji, se trezesc, sau sunt în neregulă față de restul societății.

În cele din urmă, te hotărăști că de fapt este în ordine să fii diferit. Acest lucru se întâmplă prin intermediul vocii tale interioare sau printr-o exprimare a acesteia în mediul tău înconjurător. Ceea ce urmează este de regulă o dorință nemăsurată de cunoaștere, informație, date și conexiuni cu alți oameni despre care îți dai seama că sunt deasemenea treji.

În acest moment ești cel mai vulnerabil. Pe de o parte, ești deschis influenței, deoarece așa ai fost programat de către societate, ești suficient de constient ca să știi că viața înseamnă mai mult decât o slujbă de la 9 la 5, de exemplu, dar pe de altă parte nu ești conștient de milioanele de prădători spirituali care există și care sunt dornici să îți dea singura soluție , să te facă să te simți special, să îți arate secretele universului, să te vindece … și multe alte forme și variante de a te face să le dai puterea ta. 

Viața e o junglă și tu ești ca un copil pierdut în pădure.

Nu există nicio soluție ușoară a acestui proces. Putem cădea în atât de multe capcane și câteodată chiar nu vrem să le vedem așa cum sunt. Există însă o listă care poate ajuta:

1. Nu există nicio altă Călătorie Spirituală, în afara celei pe care o creezi tu.

2. Nu căuta niciodată răspunsurile, soluțiile, lumina, iluminarea, Unimea sau Sursa în afara ta.

3. Nimeni din lumea exterioară nu te poate vindeca, folosind părți intime ale corpului sau (da, asta chiar e o unealtă folosită deseori de așa numiții guru).

4. Nu studia sau nu accepta interpretări ale învățămintelor. Mergi întotdeauna la sursa învățăturii și citește sau studiază lucrarea originală.

5. Să știi că nu există în niciun caz o soluție unică, o singură practică valabilă, sau un singur adevăr. Oricine promovează o singură soluție pentru orice, este de evitat cu orice preț, indiferent de cât de iluminat, respectat, iubit și bun este.

6. TU ești autoritatea supremă în legătură cu ceea ce este real, adevărat și bun pentru tine. ÎNTOTDEAUNA urmează-ți cunoașterea și intuiția, ascultă-ți corpul și nu face nimic ce simțiți că este puțin deplasat.

7. Înțelege că avem tendința să scuzăm și să raționalizăm semnalele de alarmă și acțiunile negative ale celorlalți, mai ales dacă ne sunt apropiați, dacă vrem să le fim apropiați sau avem nevoie de aprobarea lor.

8. Tu ești singurul care te poți descoperi, aproba și îți poți acorda permisiunea să trăiești o viață de bucurie/lumină/iubire.

9. Îmbrățișează-te singur, cât mai des.

10. Înțelege că ești podul către Noua Paradigma. Asta nu are nimic de-a face cu trezirea celorlalți, ci cu a le arăta calea, fiind pe deplin tu însuți, pe deplin autentic și integru. 

În bucurie/lumină/iubire,

  – Inelia

(Îi mulțumim Alexandrei pentru traducere)
Sursa: Editura FOR YOU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*