De ce să citești o carte pe zi?

Buna, Georgiana Gerea sunt! Astăzi am primit următoarea întrebare: dacă ai avea foarte mulți bani, astfel încât să poți face tot ceea ce îți trece prin minte, ai mai face ceea ce faci acum? Răspunsul a venit într-o fracțiune de secundă: Da! Aș face în continuare ceea ce fac acum. Poate mulți dintre voi nu știți cu ce mă ocup. Eu sunt trainer si coach de învățare eficientă. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că lucrez cu persoane care:

  1. citesc lent;
  2. memorează mecanic;
  3. au de asimilat cantități mari de informații într-un timp foarte scurt;

Cu alte cuvinte, lucrez cu persoane care conștientizează faptul că nu știu cum să învețe rapid, eficient, cu minim de efort și din spațiul de plăcere. Lucrez cu persoane care își doresc să își descopere cât mai mult din potențialul cu care am fost înzestrați.
Dar oare de ce își doresc oamenii să citească mai rapid, să memoreze creativ, sau să asimileze cantități mari de informații într-un timp foarte scurt? Răspunsul este unul foarte simplu. Deoarece cu toții ne dorim o viață mai bună, doar că puțini sunt cei care și fac ceva în acest sens.
Ce fac eu pentru a avea o viață mai bună? În primul rând citesc o carte pe zi și îmi doresc să împărtășesc cu tine motivele pentru care fac acest lucru.

Citesc o carte pe zi pentru că:

  1. Cititul mă ajută să îmi dau seama ce îmi doresc de fapt. Când eram clasa a VI a, profesoara de muzică ne-a pus să facem un referat la alegere despre Grecia Antică sau Egiptul Antic. Eu am ales Egiptul. M-am dus la bibliotecă școlii și am împrumutat câteva cărți care tratau acest subiect. Am fost atât de fascinată de istoria Egiptului și de piramide încât mi-am spus atunci că eu trebuie să vad piramidele în viața asta. În 2014 am ajuns să văd piramidele din Egipt, iar în 2016 am de gând să revin în Egipt pentru că între timp am mai citit despre niște locuri pe care vreau să le vizitez.
    O prietenă tare dragă s-a întors de curând din luna de miere petrecută în India și îmi povestea că această călătorie a fost influențată de cartea: Autobiografia unui Yoghin scrisă de Paramahansa Yogananda, iar pe parcursul întregii călătorii această carte a fost ghid pentru ea și soțul ei.

 

  1. Cititul mă ajută să îmi desenez cea mai bună variantă a mea. Când mi-am pus pentru prima dată întrebarea cine vreau eu să fiu, mi-am dat seama că îmi doresc să fiu o combinație dintre mai multe persoane pe care le apreciez. Îmi doresc să am din atitudinea lui Steve Jobs, din credința lui Louis Hay, din perseverența lui Edison, din măiestria lui Brâncuși și exemplele pot continua.

 

  1. Cititul m-a ajutat să conștientizez cât de importante sunt modelele în îmbunătățirea vieții mele. Prin 2011 mi-am dat seama că nu îmi place deloc în ce direcție o ia viața mea. În loc să se îmbunătățească, parcă mai rău se înrăutățea. Eram în ultimul am de master, stăteam în cămin, lucram într-o companie de dimineața până seara unde organizam evenimente și începuse să nu mai îmi placă deloc ceea ce făceam. Acela a fost momentul în care nu știu cum am ajuns pe site-ul Personalitatea Alfa al lui Pera Novacovici și am descărcat PDF-ul gratuit care se chema: Descoperă-ți vocația. Am devorat în câteva ore întreg PDF-ul și identificându-mă la un anumit nivel cu povestea de viață a lui Pera mi-a dat speranțe foarte mari că și eu îmi pot descoperi vocația. În scurt timp mi-am dat demisia de unde lucram, mi-am luat un job part-time care îmi oferea foarte mult timp liber să citesc și să aplic informațiile care promiteau îmbunătățirea vieții mele. Chiar dacă din punct de vedere financiar câștigam mult mai puțin, pasul pe care l-am făcut este semnificativ în evoluția mea pentru că a fost momentul în care mi-am dat seama că vreau să devin trainer, iar din acel moment lucrurile s-au întâmplat cu o rapiditate foarte mare.

 

  1. Cititul mă ajută să găsesc rapid soluții la problemele pe care le întâmpin pentru că știu că cineva înaintea mea s-a confruntat cu aceeași situație, sau o situație foarte asemănătoare. Și uite așa aplicând o metodă bazată pe cartea lui Allen Carr – În sfârșit, nefumător, am reușit să renunț la fumat. Cărțile lui Robert Kiyosaki mi-au pus bazele educației financiare pe care nu am primit-o în familia în care m-am născut, iar din cărțile lui Napoleon Hill mi-am luat formula magică de a converti ideile în bani.

 

  1. Cititul mă ajută să devin expertă în domeniul meu de activitate. În timpul facultății îmi amintesc că l-am întrebat pe unul dintre profesorii pe care îi apreciam foarte tare ce sfat ne poate da pentru a reuși într-o piață suprasolicitată de experți în relații internaționale? Cuvintele lui și acum îmi răsună în urechi: “pentru a reuși va trebui să vă antrenați în a ști cât mai multe lucruri despre cât mai puțin. Asta este cheia succesului.”

 

  1. Cititul mi-a dezvoltat un sistem de selecție a informațiilor. La ora actuală deținem o cantitate uriașă de informații. Problema cea mare o constituie selectarea informațiilor. Dacă informațiile asimilate nu sunt în acord cu programul nostru evolutiv, ele nu ne vor ajuta, ci din potrivă, vor avea rost de balast și în consecință ne va încetini procesul. Pentru a filtra ușor informația eu am tot timpul în minte scopul pentru care citesc acea carte. Imaginați-vă un miner care sapă după aur. Sunt cărți de 200 – 300 de pagini din care rămân cu o singură idee, dar acea idee are o mare relevanță pentru obiectivul meu.
    Am o prietenă pasionată de tot ce ține de partea asta de ocultism și de fiecare dată când ne vedeam ea îmi povestea despre cărțile pe care le citea cu extratereștri nebenefici, despre cum nu știu ce organizație secretă vrea să distrugă planeta, iar ea trăia o continuă stare de anxietate citind aceste lucruri. La un moment dat i-am pus următoare întrebare la care îți recomand să îți dai și tu un răspuns: Cum contribuie ceea ce citești la îmbunătățirea vieții tale?

 

  1. Cititul m-a ajutat să devin eu însămi sursă de informații pentru cei din jurul meu. Citind câte o carte pe zi mi se întâmplă foarte des să mi se spună: uuuaaaa, dar tu de unde știi așa de multe lucruri? Cele mai amuzante complimente pe care le-am primit de la copii sună cam așa: “când am să mă fac mare îmi doresc să devin deștept ca tine și ca tati. Voi întotdeauna îmi spuneți lucruri foarte interesante.” Sau “Mami, să știi că pentru mine Georgiana reprezintă arma mea secretă. Or să rămână cu toți uimiți când or să vadă cât de deștept o să devin.”
    Fiind pasionată de tot ce ține de domeniul învățării am prieteni care mă sună și mă întrebă: hey, am de învățat asta. Cum să fac? Tu ești experta!

 

  1. Cititul m-a ajutat să devin o persoană perseverentă. Când pornești pe calea cititului știi că nu există final. Cititul m-a învățat că trebuie să mă perfecționez continuu și că nu există limite în cunoaștere sau în dezvoltare.

 

  1. Cititul m-a ajutat să mă împrietenesc cu informația și să nu mai văd cărțile cum le vedeam în facultate: ca pe un eveniment izolat care se întâmplă odată și la care nu te mai întorci. Când mă apuc să citesc este ca și când aș ieși la o cafea cu un prieten foarte bun și la o anumită perioadă simt să mă mai revăd cu el, să îmi povestească ce s-a mai întâmplat nou de la ultima întâlnire.
    Lucrez cu o studentă anul I la drept, care până de curând în afară de materia pentru examenul de bacalaureat și admitere la facultate nu a citit nimic altceva și mi-a spus foarte ferm încă de la prima întâlnire că nici nu vrea.  Am început să lucrez cu ea treptat și pe construirea imaginii a ceea ce vrea să devină după finalizarea studiilor. Și uite așa a început să mă întrebe despre ce ar putea face ea să își depășească timiditatea, despre cum își poate mări încrederea în sine, iar eu îi mai recomand câte o carte. Abia acum a înțeles ce a pierdut în toți acești ani. Împrietenindu-se cu informația a ajuns să îi placă foarte tare să învețe pentru drept. Învățatul a devenit ceva plăcut și relaxant.

 

Concluzia acestui articol este următoarea: cu toții ne dorim o viață mai bună, doar că puțini sunt cei care sunt dispuși să citească.

 În continuare mă adresez doar celor care vor să citească o carte pe zi.

Revenind la întrebarea de la începutul articolului: “dacă ai avea foarte mulți bani, astfel încât să poți face tot ceea ce îți trece prin minte, ai mai face ceea ce faci acum?” Recunosc că nu mi-a fost greu să răspund la întrebare, dar răspunsul meu m-a condus către următoarea întrebare: De ce nu îmi asum ceea ce fac acum și de ce nu trec la următorul nivel care este acela de a face cursurile de citire conectivă publice? Până acum le țineam cu circuit închis, iar majoritatea persoanelor care participau veneau prin recomandările prietenilor.
Dacă îți dorești și tu să citești o carte pe zi, mai jos găsești perioadele în care am să facilitez cursul de citire conectivă:

Când?
14 – 15 noiembrie 2015 (sâmbătă și duminică, de la ora 10.00 la 17.00)

21 – 22 noiembrie 2015 (sâmbătă și duminică, de la ora 10.00 la 17.00)

5 – 6 decembrie 2015 (sâmbătă și duminică, de la ora 10.00 la 17.00)

12 – 13 decembrie 2015 (sâmbătă și duminică, de la ora 10.00 la 17.00)

Cine? Georgiana Gerea – trainer si coach învățare eficientă

Unde? București. Adresa completă va fi anunțată doar celor înscriși

Preț: 450 lei

Dacă nu vei fi mulțumit de informația primită îți vei primii toți banii înapoi.
Numărul de locuri este limitat.

Pentru mai multe informații și înscrieri mă puteți contacta la adresa georgiana@invataeficient.com

 

Cu drag,
Georgiana Gerea

 

1 comentariu

  1. Sunt incantata de propunerea ta. Nu numai ca cititul este activitatea mea preferată pentru timpul liber, de când ma stiu, dar îmi este necesar, ca apa si ca aerul , pentru a trai mai bine. Am avut de la inceput admirație fata de tine si fata de munca ta. Voi fi fericita sa învăț mai mult de la tine.

1 trackback / pingback

  1. Fuck You si Du-te Dracului nu este acelasi lucru…pentru creier | Lina Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*