Ieri mi-a apărut de prea multe ori cuvântul RECUNOȘTINȚĂ încât să îl ignor și să nu îi dau atenția pe care o merită.
În unul dintre email-urile pe care le-am deschis de dimineață în urma postării mele despre cum să îți transformi subconștientul în cel mai eficient al tău, am fost întrebată despre cum putem deveni permanent recunoscători?
La amiază am intrat într-un magazin care avea radioul deschis și tipa de la radio spunea că s-au făcut nu știu ce studii pe relația de cuplu și a reieșit că acele cupluri care practica recunoștința sunt mult mai fericite.
Vin acasă și deschid un alt email care avea scris la subiect: Recunoștință.
Cuvântul RECUNOȘTINȚĂ are un loc special în viața mea. Acest cuvânt a dat o forță și mai mare transformării mele. Auzisem de lista recunoștinței, dar niciodată nu mă apucasem să o fac până în ziua în care 2 prieteni au venit cu propunerea să scriem în fiecare zi 3 lucruri pentru care suntem recunoscători în ziua respectivă și pentru a ne asuma acest exercițiu ne-am gândit că ar fi ok să ne trimitem unii altora emailuri pentru a evita situațiile în care am fi uitat. Acest exercițiu nu a durat mai mult de 5 zile. A fost interesant să mă observ în timpul primei încercări, deoarece lista mea era influențată de lista celorlați 2 prieteni.
Erau zile în care mi se părea ciudat să scriu că eu sunt recunoscătoare pentru apă, de exemplu, când ei scriau că sunt recunoscători că au cunoscut nu știu ce persoană pe care o admirau de ceva timp.
După cele 5 zile mi-am dat seama că lista recunoștinței este ceva personal, este ceva intim, este acel moment în care tu te conectezi la tine, acel moment în care tu îți dai întâlnire cu tine, acel moment în care faci o rugăciune de mulțumire.
Făcând această conștientizare, mi-am asumat o provocare de 30 de zile în care trebuia să scriu în fiecare zi cel puțin 24 de lucruri pentru care eram recunoscătoare în ziua respectivă sau cu o zi în urmă. Pentru că am simțit că este ceva personal și pentru a-mi fi mai ușor, îmi scriam lista recunoștinței în corpul email-ului de Yahoo și îl trimiteam pe adresa mea de Gmail. Devenise o placere să deschid Gmail-ul si să găsesc emailuri de recunoștință de la Georgiana Gerea.
Nu spun că a fost ușor. La început mi-a fost greu sa scriu 24 de lucruri. Abia dacă găseam 3-5 lucruri. Important nu era numărul lucrurilor pentru care eram recunoscătoare, ci procesul în sine. Scopul meu era ca la finalul celor 30 de zile să găsesc pe contul de Gmail 30 de emailuri cu lista recunoștinței de la Georgiana Gerea. Au fost zile în care am găsit și 100 de lucruri pentru care să fiu recunoscătoare.
Știi ce s-a întâmplat? A început să îmi placă atât de mult acest nou obicei încât l-am continuat încă 20 de zile. M-am oprit din a mai scrie de pe un email pe altul în ziua în care am acceptat o alta provocare de 30 de zile care și-a pus amprenta asupra evoluției mele și despre care eu cred că este o consecință a listei recunoștinței.
De ce este important să scrii lista recunoștinței și nu doar să vizualizezi?
Este important să o scrii pentru că scrisul este cel care face legătura între conștient și subconștient. Cum spuneam și în articolul trecut, scopul conștientului este de a filtra informația care ajunge în subconștient. Atunci când scriu, îi transmit subconștientului mesajul ca din cele 60.000 de gânduri pe care le avem într-o zi, ceea ce scriu chiar este important pentru mine așa că, dragul meu Subconștient fă tot posibilul și îndeplinește-mi această dorință.
Ce câștigi dacă faci Lista Recunoștinței?
- Înveți cum se formează un nou obicei, sau cum se instalează o nouă credință și asta se face prin repetiție. 30 de zile fără întrerupere. Un fost cursant îmi povestea că la 32 de ani el are pe ușa de la dormitor un lănțișor din hârtie și în fiecare zi după ce își face exercițiile mai lipește o za lanțului. Scopul lui era ca după 30 de zile să aibă un lanț neîntrerupt cu 30 de zale.
- Lista recunoștinței te face fericit. Tuturor cursanților cu care lucrez le vorbesc despre puterea recunoștinței. Ioana, o copilă de 12 ani mi-a mărturisit că ea de când face lista recunoștinței este mult mai fericită pentru că știind că în fiecare zi trebuie să scrie 24 de lucruri este mult mai atentă și mai prezentă la ceea ce i se întâmplă pe parcursul unei zile. În una din zile era în parc cu prietenele ei și dintr-o dată a conștientizat că acela este un moment care o face foarte fericită. Mi-a povestit că dându-și seama de acest lucru a putut intensifica și mai mult momentul. Mi-a plăcut tare mult de ea când mi-a spus: “Știi Georgiana, de obicei îmi dădeam seama că sunt fericită abia după ce momentul trecea. Parcă mă trezea cineva din somn și îmi arăta niște secvențe cu mine fericită de care eu îmi aminteam vag. De când fac lista recunoștinței parcă particip mult mai intens la viața mea.”
- Făcând lista recunoștinței începi să vezi în fiecare dezavantaj un avantaj cel puțin de două ori mai mare. În perioada în care scriam lista recunoștinței am fost anunțată de șeful meu de atunci că firma trece printr-o situație financiară nu prea bună, că nu mai are bani să mă plătească și că este alegerea mea dacă vreau să rămân sau nu în firmă. Când ai chirie de plătit și alte cheltuieli, la prima vedere nu este o veste atât de bună. Am ieșit să mă plimb puțin pentru că email-ul primit nu mi-a picat prea bine. Și mergând așa prin frig la un moment dat m-am surprins spunând ca sunt recunoscătoare pentru această situație. Hei! Cum să spui așa ceva?! O parte din mine spunea că sunt cu un picior în groapă, o altă parte din mine se bucura. Nu mai înțelegeam nimic! Când am făcut lista am scris totuși că sunt recunoscătoare pentru această situație chiar dacă nu prea credeam din tot sufletul ceea ce scriam. A doua zi mi-am dat seama cum pot transforma acest aparent dezavantaj într-o mare oportunitate de a-mi tripla veniturile. Am început să caut eu persoane care să cumpere serviciile oferite de acea firmă, iar eu îmi luam comision din vânzări. Și uita așa într-o lună de zile începusem să câștig mai mulți bani decât orice angajat care trecuse vreodată prin acea firmă.
- Cu cât ești mai recunoscător de lucrurile bune din vița ta, cu atât mai multe lucruri bune vei primi și cu atât mai repede vor veni spre tine. Motivul este simplu: printr-o atitudine mentală de recunoștință noi îi transmitem subconștientului imagini cu ceea ce ne dorim, iar el, cum este cel mai eficient angajat al nostru, ne îndeplinește dorința imediat. Imaginați-vă faptul că aveți o bunică ce face niște prăjituri minunate și într-o zi o sunați și îi spune-ți doar atât: Bunica, știi prăjiturile alea bune pe care le faci tu? Te-am sunat să îți spun doar că îți sunt recunoscător pentru faptul că ești bunica mea și că faci niște prăjituri atât de bune. Ce credeți că o să facă bunica a doua zi? 🙂
- Lista recunoștinței te transformă într-o persoană din ce în ce mai bogată. Am avut curiozitatea să studiez persoane care s-au îmbogățit în urma valorii pe care au adus-o oamenilor din jurul lor și am constatat că toți vorbesc despre puterea recunoștinței. Vorbesc despre faptul că din moment ce îi permiți minții tale să se concentreze asupra neîmplinirilor, începi să pierzi teren. În momentul în care îți fixezi atenția asupra sărăciei, a datoriilor, a urâtului, mintea ta începe să dea formă acestor lucruri. Mintea ta va transmite subconștientului imagini mentale ale sărăciei, datoriilor, urâtului și tocmai acestea vor veni spre tine.
Din moment ce permiți minții să se concentreze pe inferior, înseamnă să devii inferior și începi să te înconjori de lucruri inferioare. Când îți fixezi atenția pe ce este mai bun, începi să devii cel mai bun și să te înconjori de lucrurile cele mai bune.
- Recunoștința întărește credința. O minte recunoscătoare așteaptă în permanență lucruri bune, iar așteptarea devine credință. De curând am închiriat o garsonieră în centrul Bucureștiului care arată exact așa cum am descris-o atunci când am vizualizat locul în care îmi doresc să îmi desfășor activitatea. Din ziua în care am primit fotografii cu garsoniera am început să mulțumesc și să fiu recunoscătoare că acest loc este al meu. Mă vedeam deja acolo, știam cum o să rearanjez locul, ce îi mai trebuie să prindă viață. În ziua când s-a făcut vizionarea am aflat că mai sunt vreo 5 persoane care sunt interesate de această căsuță și nu eram eu prima programată pentru vizionare. Foarte relaxată, am plecat de acasă și pe drum am fost anunțată că din cauza traficului, a ploii, a job-ului, cei care erau programați înaintea mea nu mai puteau ajunge la ora stabilită așa că anulau pe rând întâlnirile. După mine a mai venit o prietenă a tipei care se ocupa de închiriere și care și ea își dorea acest loc. În tot acest timp am fost foarte liniștită știind că sunt o persoană căreia i se întâmplă numai lucruri bune și că acest loc este al meu. Așa a și fost! Cel care nu are sentimente de recunoștință nu poate întreține pentru mult timp o credință vie. De curând am văzut un film despre puterea credinței. Filmul se cheamă Little boy și vi-l recomand cu drag.
- Lista recunoștinței contribuie la mărirea încrederii în sine și a stimei de sine. Încrederea în sine este dată de succes, după succes, după succes. Pentru mine a fost un mare succes ca timp de 50 de zile în fiecare zi să fac lista recunoștinței. Pe lângă încredere în sine, mi-am antrenat voința și perseverența. Erau zile în care nu aveam laptopul cu mine sau conexiune la internet si atunci scriam în agenda. În altă seară nu aveam nici laptop și nici agenda la mine și eram foarte obosită în urma unui eveniment destul de solicitant. Tot ce vedeam era patul, dar mi-am amintit că în acea zi nu am scris lista recunoștinței. Cu ultimele puteri am găsit un pix și am scris 2 lucruri pentru care eram recunoscătoare pe coltul unui ziar. Important era să nu treacă o zi fără să scriu. Am adormit foarte mulțumită de mine. Stima de sine este influențată atât de ce cred ceilalți despre tine, dar cel mai mult despre ce crezi tu despre tine.
- Lista recunoștinței te face un om mai frumos, mai luminos. În experimentul cu cristalele de apă înghețate, Masaru Emoto demonstrează cum reacționează apa la gândurile noastre. Vrând să descopere care este cuvântul la care apa reacționează cel mai frumos, Masaru Emoto a constatat că ce-a mai frumoasă formă este dată de combinația a două cuvinte. Acestea sunt IUBIRE și RECUNOȘTINȚĂ. Acum gândiți-vă la faptul că noi suntem alcătuiți în proporție de 70% apă.
Pentru că mie îmi plac provocările, te provoc și pe tine să scrii timp de 30 de zile lista recunoștinței. O persoană care se iubește pe sine nu v-a sta mult pe gânduri și v-a începe chiar de astăzi să își ofere acest minunat cadou cu efecte pe toate planurile.
Cu credința că am cei mai frumoși cititori, mulțumesc și sunt recunoscătoare că am putut împărtăși cu voi din experiența mea.
O zi inspirată vă doresc!
Cu drag,
Georgiana Gerea
My darling,
Am prins din zbor ideea ta cu lista recunsostineti, acum ceva vreme,un an sa fie?!…astazi sunt mai bogata, mai linistita si mai recunoscatoare…si mai mult, Irisuca nu adoarme fara sa-mi spuna pt ce este ea recunoscatoare
Magic!
Mi-a placut tare mult! Sunt interesata de subiect. O zi minunata !
Stima de sine este influențată atât de ce cred ceilalți despre tine, dar cel mai mult despre ce crezi tu despre tine. F. tare!
Imi place subiectul.As dori cateva date de contact.telefon,email,etc
LA MULTI ANI!
av.Dan Puscasu
0722744241